İnteraktif Çocuk Tiyatrosu “ARİDU Galaktik DJ” Güngören’de Galaktik Fest’te

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çocuklar için tasarlanmış yenilikçi, multidisipliner ve interaktif bir performans.

İnteraktif tarafları ile seyirciyi hikayenin bir parçası haline getiren oyun; beden müziği, sihir, çağdaş dans, pandomim ve soundpainting gibi performans sanatlarının bir bileşimi.

Yıllar önce insanların uzaya gönderdikleri Voyager2 Altın Plağı, gezegenlerarası turneye çıkan DJ Aridu’nun eline geçmiştir. Fakat Aridu sakarlığından bu plağı kırmıştır. Özür dilemek ve yenisini almak için Dünyaya gelen Aridu’nun gemisinin içinden beklenmedik bir yolcu, arızalı bir robot olan Jüpiter’li Teramix çıkar. Hem Aridu’nun hem Teramix’in yardımına dünyadaki müziğin ruhu Melizma yetişir. Fakat Melizma’nın da bu ikiliye ihtiyacı vardır.

Farklılıkları, yaratıcılıkla sorun çözmeyi, sözsüz iletişimi ve arkadaşlığı elen alan oyun, çocuklar için tasarlanmış yenilikçi bir performans. İnteraktif tarafları ile seyirciyi hikayenin bir parçası haline getiren oyun; beden müziği, sihir, çağdaş dans, sirk ve soundpainting gibi performans sanatlarının bir bileşimi.

Aridu-Galaktik DJ, 12 Kasım Pazar günü saat 13:00 ve 15:00’da Güngören Gösteri Merkezi’nde izlenebilecek. Oyun sonunda çocukların soru sorma ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen gösteri sonrası söyleşiler düzenlenecek.

Konsept ve Tasarım : Bedirhan Dehmen, Gökçe Gürçay
Yazan : Gökçe Gürçay
Yöneten : Bedirhan Dehmen
Dramaturji : Zerrin Yanıkkaya
Sahneleyenler : Gökçe Gürçay (beden perküsyonu ve müzik), Özlem Kurtuluş (illüzyon ve müzik), İlayda Evgin (dans ve akrobasi)
Işık Tasarımı : Murat Özdemir, Hasan Fatih Karakuş
Dekor Görsel Tasarım : Ayşe Akarsu
Dekor : Cem Yılmazer
Ses/Müzik Tasarımı : Serhan Adem
Kostüm Tasarımı : Selin Ölçen
Prodüksiyon Sorumlusu : Ece Zeynep Taşkın

45 Dakika / Tek Perde / +7

Paylaş.

Yanıtla