Pervin Chakar’ın TRT Arşivlerinde Bulunan Kayıtları Silindi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pervin Chakar’ın TRT arşivlerinde bulunan kayıtları silindi. Pervin Chakar’ı hedef gösteren iktidara yakın basının Chakar’ın aldığı ödülleri daha önce haberleştirdiği ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Süreyya Operası’nda Kürt soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa’nın ‘Bir Opera Gecesi’ dinletisine katıldı. Özel’in dinletide Chakar’ın elini öpmesi sosyal medyada gündem oldu, TRT, daha önce yayınlara katılan Chakar’ın bulunduğu yayınları arşivden sildi.

Chakar, iktidara yakın çevreler tarafından hedef gösterildi. İktidara yakın Sabah gazetesi, “Özgür Özel Türk düşmanının önünde eğildi” başlığını atarken, Yeni Şafak, “Özgür Özel Kürt devleti isteyen ve Türkiye’yi işgalci gören Pervin Chakar’ın elini öpüp konserini dinledi” ifadesini kullandı. A Haber de “CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye düşmanı Pervin Chakar’ın önünde eğilip elini öptü!” başlığını attı.

Tele1’in haberine göre, iktidara yakın basının daha önce Chakar’ı övdüğü çok sayıda haber ve yazısının olduğu ortaya çıktı.

Gazete Duvar

 

Paylaş.

Yanıtla