Mehmet Birkiye, İstanbul Tiyatro Festivali’nin Yeni Küratörü Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali, 2024 ve 2025 yıllarında, yönetmen, oyuncu ve akademisyen Mehmet Birkiye’nin küratörlüğünde gerçekleştirilecek.

İstanbul Tiyatro Festivali’nin 2024 ve 2025’te düzenlenecek 28. ve 29. edisyonlarının küratörü, yönetmen, oyuncu ve akademisyen Prof. Dr. Mehmet Birkiye olarak belirlendi. Kent Oyuncuları geleneğinin temsilcilerinden biri olan Birkiye yeni göreviyle ilgili olarak şunları söyledi:

“İstanbul Tiyatro Festivali dünya tiyatrosuna açılan bir kapıdır. Birçok tiyatrocu bu kapıdan geçerek dünya tiyatrosuyla tanıştı. En azından kendim için bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Şimdi bu kapıyı açık tutmakta benim de katkımın olacağını düşünmek, heyecan verici bir sorumluluk. Umarım tiyatrocularımızı ve seyircilerimizi bu kapıdan geçirerek dünya tiyatrosunun güzellikleriyle buluşturabiliriz.”

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali, 2022 yılında programını yeni bir yapıyla şekillendirmiş ve bu yıldan itibaren festival programının, sahne sanatları alanından bir küratör eşliğinde gerçekleştirilmesine karar verilmişti. İstanbul Tiyatro Festivali’nin ilk küratörü Işıl Kasapoğlu olmuş; 26. ve 27. İstanbul Tiyatro Festivali Kasapoğlu’nun küratörlüğünde gerçekleşmişti.

Paylaş.

Yanıtla