Nevşehirli Amatör Kadın Tiyatrocuları 4 Bin Kişi İzledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Birleşmiş Milletler (BM) desteğiyle oluşturulan Nevşehir Kadınlar Amatör Tiyatro Topluluğu oyuncularının sahnelediği “Sinyalizasyon-Biz de Varız” isimli oyunu 4 bin kişi izledi.

Nevşehir’in tüm ilçeleri ile E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda da oyunu sahneleyen Kadınlar Amatör Tiyatro Topluluğu, Ürgüp ile Kaymaklı beldesindeki gösterimle sezonu kapattı. BM’nin ‘Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı’ doğrultusunda Sabancı Vakfı Uygulama Projeleri kapsamında hazırlanan ‘Sinyalizasyon-Biz de Varız’ adlı oyun, sahnelendiği yerlerde büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 8 ay süren Kadınlar Amatör Tiyatro Topluluğu faaliyetleri için teşekkür eden Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi yöneticilerine teşekkür plaketi verdi.

Oyunda, kadınların hayatın her alanında sahip oldukları temel hakları tamamen kullanamadıkları dile getirilirken, kadınlara yönelik psikolojik ve fiziki şiddet başta olmak üzere toplumsal eşitlik ve kadın hakları konuları ele alınıyor.

Samanyolu Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.