Ankara Tiyatro Festivali Onur Ödülü Müşfik Kenter’e

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin onur ödülü 60. sanat yılını bitiren tiyatro sanatçısı Müşfik Kenter’e verildi.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat Vakfı (TAKSAV) tarafından bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları, belediyeler ve birçok demokratik kitle örgütünün de desteklediği Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin açılış töreni Büyük Tiyatro’da yapıldı.

Sunuculuğunu DT Sanatçıları Hülya Gülşen Irmak ve Sabri Özmener’in yaptığı gecede TAKSAV Genel Başkanı Emin Koramaz, yaşamın ancak kültürle donatıldığında anlam kazanacağını ifade ederek, festivali tiyatronun toplumsallaşmasına hizmet etmek için düzenlediklerini söyledi. Festivalde bu yıl 58 yerli ve yabancı tiyatro grubunun Ankaralılarla buluşacağını dile getiren Koramaz, ”Salon oyunlarının yanı sıra, sokak tiyatroları, çağdaş dans performansları, söyleşi, panel, atölye çalışmaları olmak üzere 83 etkinlik tiyatro severlerle buluşacak” dedi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 3. YILINDA

İlk adımı 2008’de atılan ve yaşamında tiyatroya hiç gitmemiş insanları tiyatroyla buluşturmaya yönelik sosyal sorumluluk projesinin de üçüncü yılına girdiğini hatırlatan Koramaz, ilk iki yılında toplam 5 bin 500 kişiyi konuk ettiklerini, bu yıl da 2 bin kişiyi ücretsiz olarak tiyatroyla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Festival kapsamında gerçekleştirilecek olan oturumların da tiyatro alanında örgütlenme misyonu üstleneceğini belirten Koramaz, “Genç yetenekleri tiyatroya kazandırmaktan, yurtiçi ve yurtdışı amatör tiyatro topluluklarını desteklemekten, uluslararası kardeşlik ve dayanışmaya katkıda bulunmaktan büyük bir kıvanç duyuyoruz” dedi.

BERFİN AKSU’DAN KEMAN DİNLETİSİ

Festival tanıtım filminin gösteriminin ardından 12 yaşındaki Berfin Aksu keman dinletisi sundu.

“15. yıl Kurumsal Destek Ödülleri” kapsamında, desteklerinden dolayı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’e ödülünü festival yönetmeni Yener Aksu verdi. Gecenin Onur Ödülü’ne hak kazanan Müşfik Kenter’in yurtdışında turnede olması nedeniyle ödülünü festival danışma kurulu üyesi Gülşen Karakadıoğlu aldı. Gecenin “15. yıl Özel Ödülü” ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a verildi. Günay, “Deniz Gezmişlerin, Yılmaz Güneylerin tutuklu olarak bulunduğu Ulucanlar Cezaevi’nin de bir kültür ve sanat merkezi olacağını söyledi.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.