"Erkekler Köyü-Mihriban" Oyunu Siirt‘te Sahnelendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Siirt‘in Eruh ilçesi Mişar Ovasında yer alan 35 köyü içinde barındıran Bağgöze ve Çevre Köyleri Derneği (BAĞÇEV-DER) bünyesinde kurulan Tiyatro Mişar “Erkekler Köyü-Mihriban” isimli tiyatro oyunu Siirt Halk Eğitim Merkezi‘nde seyircilerle buluştu.

Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve Belediye Meclis üyeleri, Siirt Üniversitesi Genel Sekreteri Fatih Ete, Siirt Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Teğin, Eğitim-Sen yöneticileri, Siirt ilinde değişik okullarda görev yapan öğretmenler ve okul yöneticileri, yazarlar, öğrenciler, gazeteciler ve kalabalık halk topluluğu tarafından Tiyatro Mişar “Erkekler Köyü-Mihriban” isimli tiyatro oyunu ilgiyle izlendi. BAĞÇEV-DER‘in iki yıllık çalışmalarının sinevizyon olarak gösterilmesiyle başlayan gecede alkış sesleri hiç eksik olmadı. Eğitim, sanat ve kültürel alanlarda BAĞÇEV-DER tarafından onlarca faaliyetin gerçekleştirildiği anlaşılan sinevizyon gösterisinde yapılan faaliyetler izleyicilerin takdirini topladı. Köydeki kadınların yaşadığı sorunlar, çevre ve insan ilişkilerinin yozlaştırılmasını ince esprilerle eleştiren oyunda; bölgesel sorunlara, sınav sistemine, kadın sömürüsüne, şiddete vurgu yapıldı. Kültürel motifler, yerel karakterler ve ilimize has sorunlar oyunu renkli kılan diğer taraflar oldu.

Mustafa Firuz Bozkurt‘un yazdığı ve BAĞÇEV-DER Yönetim Kurulu Üyesi İzzettin Oktay‘ın yönettiği oyunda Ahmet Nas, Arat Akkurt, Azad Dündar, Gurbet Kılıçarslan, Gülbahar Erbek, Mazlum Esen, Metin Batur, Nergiz Erbek, Ramazan Kurt, Randi Yıldırım, Rezzan Yıldırım, Rukiye Yıldırım, Serhat Ay, Şilan Arslan, Vedat Aksu oyuncu olarak yer aldı. Reji asistanlığını Arafat Kaya‘nın yaptığı oyunun dekor ve kostümlerini ise Mazlum Esen hazırladı. Oyunun Yönetmeni ve BAĞÇEV-DER Yönetim Kurulu üyesi İzzettin Oktay
gençlerimizi sokaklardan sahneye taşıyarak hem gençlerimizi yetiştirdiklerini hem de sanatsal anlamda topluma bilinç kazandırdıklarını ifade etti. BAĞÇEV-DER olarak şu ana kadar yaptıklarımız bundan sonra da yapacaklarımızın bir göstergesi olduğuna dikkat çeken İzzettin Oktay “Sizler bizlere destek verdikçe bizler daha çok başarıya imza atacağız” diyerek oyuna katkı sunanlara teşekkür etti.

Kendisi de aynı zamanda bir Öğretmen olan Siirt Milletvekili Osman Ören oyunun sonunda sahneye çıkarak oyunda yer alan oyuncular ve Tiyatro Mişar‘ın teknik ekibi ile oyunun yönetmeni BAĞÇEV-DER Yönetim Kurulu Üyesi İzzettin Oktay‘ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Dikkat Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.