Tiyatro Avesta’dan "Daf" Tiyatro Festivali’ndeydi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Tiyatro Avesta’nın 18. İstanbul Tiyatro Festivali için hazırladığı Daf/Kapan oyununun prömiyerini 3 Haziran Pazar günü yaptı. Festivalin “Özgürlükler-Sorgulamalar” bölümünde yer alan ve sahnelenen iki Kürtçe oyundan biri olan Daf/Kapan; aynı zamanda ilk kez Kürt tiyatrosu yapan bağımsız bir grubun İKSV Tiyatro Festivali’nde yer alması özelliği taşıyor.

Savaş, insan hakları,  özgürlük ve şiddet temalarını işleyen oyunda sınırın iki yakasında nöbet tutan, “herhangi iki askerin” hikâyesi anlatılıyor. Askerlerin içinde bulundukları koşullar ve birbirleri ile ilişkileri her ne kadar evrensel durumlardan yola çıkılarak kurulmuş olsa da; bu oyunun Türkiye’de Kürtçe tiyatro yapan bir grup tarafından sahneleniyor olması ayrı bir anlama sahip.

Oyunda, grubun kurucularından Aydın Orak ve Remzi Pamukçu rol alıyor. Oyunun yazarı ise yine Aydın Orak. Yönetmen Murat Garipağaoğlu ve oyuncular; metnin, yazıldığı günden bu yana, kadrodan pek çok kişinin müdahalesiyle son halini bulduğunu ifade ediyorlar.

Grup hakkında detaylı bilgi almak için http://www.tiyatroavesta.com/ sitesi ziyaret edilebilir.

Dila Okuş / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.