Hamlet Kürtçe Uyarlamasıyla Ankara’da Seyirciyle Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye ve Hollanda ticari ilişkilerinin 400. yılı vesilesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) ve Hollanda Ras Tiyatrosu’nun ortak yapımı olarak hazırlanan Kürtçe “Hamlet” oyunu, 26 Kasım’da Ankara’da uluslararası bir tiyatro festivalinde seyirciyle buluşacak.

Kürtçe sahnelenecek olan “Hamlet” oyununun yönetmeni Rüknettin Gün, DBŞT Kültür Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu. Kürtçe Hamlet projesinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile Hollanda Ras Tiyatrosu’nun ortaklaşa düzenledikleri bir proje olduğunu belirten Gün, projenin Türkiye ve Hollanda ticari ilişkilerinin 400. yılı vesilesiyle yapılan kültürel çalışmalardan biri olduğunu söyledi. Dünya prömiyerinin 17 Ekim’de Amsterdam’da gerçekleştirdiğini anımsatan Gün, daha sonra Avrupa’da yaklaşık 10 temsil gerçekleştirdiğini kaydetti. 9 Kasım’da da Diyarbakır’da Türkiye prömiyerinin gerçekleştirdiğini aktaran Gün, şöyle devam etti:

“Hamlet, tiyatro çevreleri açısından her zaman tartışmalara neden olmuş bir metin. Bunun ilk kez Kürtçe’ye uyarlanması başka çevrelerce de ilgiyle izlendi. Avrupa’daki Kürt seyirci ve yabancı seyirciler tarafından ilgiyle karşılandı. Oyun Kürdi kostümleriyle, stranlarıyla, orkestrasıyla, anlatıcılarıyla bir bütün olarak Kürt kültürüne uyarlanmış bir Hamlet ile seyirci karşı karşıya. 26 Kasım’da Ankara’da Taksa’nın düzenlediği uluslararası bir festivalde seyirci karşısına çıkacak. Umuyorum ki Ankara’daki seyirci de Diyarbakır’daki ve Avrupa’daki kadar ilgiyle karşılar.”

Kaynak: IHA

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.