Tiyatro Frankfurt'a Uyum Ödülü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

untitledAlmanya’nın Frankfurt şehri Belediyesi’nce 12 yıldır verilen Uyum ödüllerinin bu yılki sahipleri Tiyatro Frankfurt, Frankfurt Hakemler Derneği ve Romen Teşvik Kurumu oldu.

Ödüle layık görülen kurumlara 5’er bin avro para ödülünü Frankfurt Belediyesi Uyum Dairesi Başkanı Nargess Eskandari-Grünberg verdi. Eskandari-Grünberg, Frankfurt Belediye Sarayı Kaiser Salonu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Uyum ödülüne layık görülen kurumlara, kente sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ederek, “Frankfurt şehri için büyük çalışmalar yapıyorsunuz. Bizler de bu çalışmalarınızı desteklemek amacıyla sizleri ödüllendiriyoruz” dedi.

Spor, tiyatro ve hakların eşitliği için çalışmalar yapan bu kurumların Frankfurt’taki kültür ve sanat hayatına büyük katkılar sağladığını belirten Eskandari-Grünberg, “Uyumun yaşanması gerekir. Bu yıl ödül alan kurumlar, uyumun birçok alanda yaşandığını bizlere gösterdiler. Bu kurumlar genç insanlarla çalışıyorlar ve yeni platformlar oluşturuyorlar. Entegrasyonun hepimizi ilgilendirdiğini bizlere gösteriyorlar” ifadesini kullandı. Tiyatro Frankfurt’un kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu da yaklaşık 15 yıldır Almanya’da tiyatro yaptıklarını, Tiyatro Frankfurt’u 2003 yılında kurduklarını belirtti.

Verilen ödülün kendilerini onurlandırdığını kaydeden Kellecioğlu, “Bu ödül, Türkçe tiyatro yaparak topluma uyum sağladığımızın bir belgesi. Bugün bizler için büyük bir onur günü ve çok mutluyuz. Türkçe tiyatro, buralara kadar geldi ve bundan sonra daha da ilerilere gidecek” diye konuştu. Törene, Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, İtalya’nın Frankfurt Başkonsolosu Christiano Cottafavi, SPD partisi Hessen Eyalet Milletvekili Turgut Yüksel ve çok sayıda davetli katıldı.  “Mandinka” isimli Afrikalı müzik grubu, törende davetlilere keyifli anlar yaşattı.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.