'Zabel' KHK Mağdurları İçin Sahnelendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Bgst Tiyatro’nun yeni oyunu olan Zabel 20 Mart Pazartesi günü, Moda Sahnesi’nin katkıları ile KHK ile işine son verilen akademisyen ve öğretmenler ile dayanışmak için sahnelendi. Oyuna seyirciler yoğun ilgi gösterdi.

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, olağan hale gelen olağanüstü seyircidönem KHK’ları ile işlerinden olan akademisyenler ve öğretmenler başta olmak üzere, KHK mağdurları yararına Kanun Hükmünde Davetiye kampanyası düzenlemişti.

Oyunun sonunda, Bgst Tiyatro’dan Duygu Dalyanoğlu bir konuşma yaparak organizasyon ve destek kapsamında bilgi verdi. Seyircilere destekleri için teşekkür eden Dalyanoğlu, BGST ve Moda Sahnesi olarak bu oyunun bir dayanışma oyunu olarak planlandığını ve bu oyundan elde edilen gelirin Eğitim Sen ve  Sosyal Araştırmalar Vakfı’na aktarılacağını ifade etti. Sözlerine devam eden Dalyanoğlu, Zabel Yeseyan’dan alıntı yaparak, dayanışmanın karanlık günlerin aydınlığı olduğunu vurguladı.


Yine oyun sonrasında DTCF Tiyatro bölümünden işten atılan KHK mağduru akademisyenler için bazı özel tiyatroların başlattığı kampanyaya destek amaçlı aşağıdaki video kaydını, #DTCFayakta etiketi ile sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Fırat Kuyurtar / Mimesis

Paylaş.

Yanıtla