Karadeniz Tiyatro Kooperatifi 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ 29.03.2021 tarihinde Samsun merkezli 7 tiyatro şirketinin oluşumu ile kurulan Sınırlı Sorumlu Karadeniz Tiyatro Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi 1. Olağan Genel Kurulunu Samsun’da Kooperatif Merkezinde gerçekleştirdi.

Kooperatif yeni kurulmasına rağmen Haziran- Ağustos ayları arasında ortağı Yankı Kumpanya ve GSY Mesut Budak koordinatörlüğünde , GÜMSAŞ ve Gümüşhane Belediyesi ile birlikte “GÜMÜŞHANE 1. AÇIKHAVA TİYATRO FESTİVALİ” düzenledi. Yankı Kumpanya, Tiyatro Temaşa, Uygur Kardeşler Tiyatrosu, İris Sanat Tiyatrosu, Karma Sahne, Kayıp Oyuncular, Tiyatro Panki, Hayal Atölyesi, Düşevi Oyuncuları tiyatrolarının oyunları festivalde sergilendi.

Kooperatife yeni katılım sağlayan Küçükeller Genç Sahne ile beraber, gelecek sezon sosyal ve girişimsel birçok projeye imza atmaya hazırlanan Karadeniz Tiyatro Kooperatifinin Genel Kurulu sonucunda Yönetim Kurulu Başkanlığına Hakan Alkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Atilla Özgen, Yönetim Kurulu Üyeliğine Cem Kaynar, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine Ersin Özdemir, Fatoş İpekdal Özbenli, Mesut Budak, Denetim Kurulu Üyeliklerine Tufan Ünlü, Ferdi Ak, Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine Derya Kılıç, Mete Özmen seçildi.

Seçim sonunda konuşma yapan ve Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Hakan Alkan yaptığı konuşmanın bir kısmında “Pandemi bize örgütlenme, birlikte olmak kollektif hareket etmek anlamında çok şey öğretti. Bu anlamda profesyonel ve yan yana durabilecek, mesleki etik anlamında zaafı olmayan tiyatrolar ile kurduğumuz Karadeniz Tiyatro Kooperatifi bu aşamadan sonra bölgesel olarak ortak olabileceğimiz tiyatrolar ve Türkiye genelinde Kooperatif Birliği çatısı altında bir örgütlenme üzerine çalışacaktır. Kısa, orta ve uzun vadeli projelerimizi de hayata geçirmek için ortaklarımız ve profesyonel çalışma grupları ile çalışmalarımızı başlattık. Birlikte , sanat ile, tiyatro ile güzel günlere” dedi.

Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla