Grotowski Ensitütüsü BAU Konservatuvar Pera Yerleşkesi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Wroclaw merkezli Grotowski Ensitütüsü-Insytut im Jerzego Grotowskiego ve BAU Konservatuvar arasındaki işbirliği sürüyor. 10-12 Aralık’da BAU Konservatuvar Pera Yerleşkesi’nde yapılacak atölye çalışmalarında “Lab of Body Constitution” temalı etkinlikler yapılıyor.

2021 Temmuz’da 4 günlük “Body Constitution” atölyesiyle sadece konservatuvar öğrencilerine değil Türkiye’deki tüm oyunculara açık eğitim veren ve büyük ilgi gören Enstitü, bu sefer Aralık ayının ikinci haftası boyunca BAU Pera Kampüsü’nde yeni bir atölye gerçekleştirecek.

BAU Konservatuvar Sahne Sanatları Bölümü’nün düzenlediği ve 3 sene boyunca sürmesi planlanan bu işbirliğine Fransa ve Yunanistan’dan tiyatro okullarının da dahil olması için çalışmalar sürüyor. İstanbul’da başlayan bu eğitimler, Polonya Wroclaw’da devam edecek. Uluslararası etkileşimli “Body Constitution” eğitim serisi boyunca, Grotowski Enstitüsü eğitmenler, beden, ses ve ruh üzerinden yalın bir sahneleme anlayışıyla “tiyatro laboratuvarı” bazlı deneysel çalışmalar gerçekleştiriyor.

20.yüzyıl tiyatro eğitimini en çok etkileyen ekollerden biri olan Grotowski tekniği, yoğun fiziksel hakimiyet, etkili beden kullanımı ve yoksul tiyatro felsefesiyle halen sahne sanatçıları arasında etkisini sürdürüyor.

 

Paylaş.

Yanıtla