VOID The Movement Project’ten Tek Kişilik Deneysel-Performatif Oyun “var-mış” Sahnelerde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

16 Aralık 2021 tarihinde Kültüral Sahne’de prömiyeri gerçekleştirilen var-mış Mart ayında Koma Sahnesi ve Tatavla Sahnesi’nde!

Cemre Su Salur’un kendi yazıp yönettiği ve oynadığı var-mış tek kişilik deneysel-performatif bir oyun. var-mış müziklerinden ışık tasarımına, dekor tasarımından metnine 50 dakikalık şiirsel bir deneyim yaşatmayı arzuluyor.

Küçüklüğünde kuleye kapatılmış bir prensesin tek gerçeği, ‘kurtulana’ kadar beyaz atlı prensi beklemesi gerektiğidir. Prensesin ‘aykırılığı’ ise tek bildiğini çürütme çabasıdır: İnsan kendi kendine yetebilmeli/yetebilir mi?
Tek başına büyüyen prenses, farkında olmadan çocukluğu ve kadınlığının arasında kalmıştır. En büyük hayali ve merakı ise, hayatının tamamını üst üste binmiş taşların üstünde geçirdikten sonra bir gün ayaklarının altında toprağı hissedebilmesidir.
Toprağa basma arzusu onun tüm gerçekliğini, bekleyişini ve varlığını sorgulamasına sebep olmuştur.
Oyunun şiirsel bütünlüğü ise: zamanın, yalnızlığın, arzuların, kararsızlığın, şüphenin ve benliğin performatif motiflerinden oluşmaktadır.

Süre:  50 dk / Tek Perde // deneysel-performatif // +16

yazan, yöneten & oynayan: cemre su salur / ses tasarımı: gökçe uygun / ışık tasarımı: seril aksoy / ışık asistanı: pınar bektaş / sahne asistanı: meriç orhan

Mart ayında oyunu izlemek isteyen seyirciler için var-mış 17 Mart Perşembe Koma Sahnesi’nde, 29 Mart Salı Tatavla Sahnesi’nde.

Paylaş.

Yanıtla