Erica Fischer Lichte’den Performans ve Tiyatro Tarih Yazımı Seminerleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Çağdaş performans ve tiyatro kuramcısı Prof. Dr. Erica Fischer Lichte İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümü tarafından düzenlenen seminerler dizisinde ilk olarak 30 Mayıs saat 11:00’da İstanbul Üniversitesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda “OLAY OLARAK PERFORMANS-DÖNÜŞÜM OLARAK ALIMLAMA” seminerini verdi. Seminer oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti.

31 Mayıs saat 10:30’da gerçekleşen ikinci etkinlik ise, tiyatro bölümü akademisyenlerine özel bir içerikle gerçekleşti. Tiyatro Tarih Yazımı seminerine Türkiye’de tiyatro bölümlerinde ders veren akademisyenler katıldı.

Çalışmaların sonuçları İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümü tarafından yayınlanacaktır.

 Prof. Dr. Erica Fischer Lichte hakkında:

1996 yılından itibaren Berlin Freie Universitesi’nde araştırmalarını sürdüren Fischer-Lichte 2008 yılında “Interweaving Performance Cultures” adını taşıyan, Uluslararası Araştırma Merkezi’nin direktörlüğüne atandı. 1995 ve 1999 yılları arasında Uluslararası Tiyatro Araştırmaları Federasyonu’nun (IFTR) başkanlığını yaptı Çin, Hindistan, Japonya, Rusya, Norveç ve ABD’de misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Fischer-Lichte özellikle estetik, edebiyat teorisi, göstergebilim, performativite, tiyatro tarihi ve çağdaş tiyatro üzerine 30’dan fazla kitap ve bilimsel dergilerde 300’den fazla makale yayınlamıştır.

 

 

 

Paylaş.

Yanıtla