Sur Kapılarını Kültür ve Sanata Açtı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sur Belediyesi Mehmet Geren Eğitim Destek Evi, Melikahmet ve Cemal Yılmaz çocuk kütüphanelerinde kapılarını eğitim ve kültür sanata açtı.

Sur Belediye Başkan yardımcısı M. Ali Altınkaynak, kişisel gelişimini destekleyecek yeterli imkanı olmayan çocuklar için açtıkları Mehmet Geren Eğitim Destek Evi, Melikahmet ve Cemal Yılmaz çocuk kütüphanelerinde çocuklara sosyal, kültürel, eğitsel ve sanatsal faaliyetler yürütmeleri için fırsatlar sunduklarını belirtti.

Başkan yardımcısı Altınkaynak, okul derslerinin yanında çocukların bilinçlendirilmesi ve özgüveninin geliştirilmesi yönünde çalışmaların da yürütüldüğü Mehmet Geren Eğitim Destek Evi’nde yaklaşık 300 öğrenciye Eğitim Sen’in görevlendirdiği 53 gönüllü öğretmen ile eğitim desteği verildiğini ifade etti.

Öğrencilere resim, folklor, bağlama, gitar, tiyatro ve ritim perküsyon destleri verdiklerini belirten Altınkaynak, aynı şekilde ilköğretim okulu 7 ve 8. sınıf öğrencileri ve ÖSS’ye katılacak öğrencilere de dersler verdiklerini kaydetti.

Belediye sınırlarına yeni dahil edilen Bağıvar, Çarıklı bölgelerinde de sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere başlandığını kaydeden Altınkaynak, burada hem gençlere hem de kadınlara yönelik çeşitli kurslar açmayı planladıklarını söyledi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.