"Küçük Yerlerde Tiyatro Oyunu Hazırlamak Çok Zordur"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

hayrabolu

Hayrabolu Belediye Tiyatrosu yönetmeni İncili Hoşgör çıktığı tiyatro yolculuğunda bazı açıklamalarda bulunarak; “Küçük yerlerde tiyatro oyunu hazırlamak çok zordur.” dedi.

Hoşgör, kısaca bahsettiği tiyatro serüveni için; “1958 yılında Hayrabolu’da doğdum. Tiyatro ile ilk tanışmam lise yıllarında “Fırıldak” ve “Nalınlar” adlı oyunlarla oldu. Sonrasında da gazeteci yazar Şerif Baysalan’ın yazdığı ve yönettiği “Teneke”, “Pembe Kadın”, “Tali ve Muti Beyler” isimli oyunlarda rol aldım. Hayrabolu Belediye Tiyatrosunun kuruluş çalışmalarında bulunmak üzere dönemin Belediye Başkanı Necati Kağan Türkkan tarafından işe başladım.” dedi.

Hoşgör, 1990’lı yıllarda kurduğu Belediye Tiyatrosu için oyuncu bulmanın çok zor olduğunu, oyuncuların anne ve babalarına gidip adeta yalvararak, sözler vererek izin aldığını anlatarak şoyle söyledi; “İlk başlarda oyuncu bulmak çok zordu. İzinler, salon bulamama, eksik donanımlarla başlanan tiyatro yolculuğundan bugünlere geldik. Şimdilerde ise artık oyun sırasında çekirdeğin yenmediği, tiyatro kültürünün gelişerek yangınlaştığı izleyicilerimiz oldu. Artık insanlarımız hazırladığımız oyunları izleyebilmek için gün sayar oldu. Çok şükür artık ilçemizde bilinçli bir tiyatro izleyici kitlemiz var. Oyunlarımızı sadece ilçemizde değil, diğer il ve ilçelerde de sahneliyoruz.”.

Bugüne kadar Çemberimde Gül Oya’dan, Şaban yine Şaban’a, Kaç Baba Kaç’tan, Cibali Karakolu’na kadar 20 oyunu sahneye koyduğunu belirten Hoşgör, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Gençlik Günleri” ne değişik yıllarda 6 oyunla katıldıklarını, zamanından arta kalan bölümlerinde de Hayrabolu Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle birlikte 7 oyun hazırladıklarını, Hayrabolu Lisesi ve sivil toplum kuruluşlarından gelen isteklere göre yine bazı oyunları hazırlayarak yönettiğini; “Tiyatro oyunlarımızı artık düğün salonları yerine tiyatro salonlarında sergiliyoruz. 1990 yılında başlayan tiyatro serüvenim Allah’ın izniyle hayatımın geri kalan kısmında da devam edecek. Amacımız Belediye Başkanlarımızın verdiği destekler doğrultusunda tiyatromuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konuda bizlere sahip çıkan, yanlız bırakmayan tüm Belediye Başkanlarımıza, yöneticilerimize, izleyicilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Star Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.