Dünyada Bir Köşe Festivali’nde “Heimat…Los!” Seyirciyle Buluştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

14485061_1782415568701554_1306832021365172507_nMimesis Haber / Bu yıl ikincisi organize edilen, 1-12 Ekim tarihleri arasında, bir kaç farklı mekanda gerçekleştirilecek olan Dünyada Bir Köşe/A Corner In The World festivali seyirci ile buluşmaya devam ediyor. Dünyada Bir Köşe; Türkiye, Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlar gibi farklı coğrafyalardaki farklı sanat üretimlerini bir araya getirmeyi hedefliyor. Festivalin üçüncü sergilemesi olan Heimat…los!, 03 Ekimde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde sahneye taşındı.

Heimat…los! farklı disiplinlerden gelen üç sanatçının ortak bir icrası şeklinde sahneleniyor.  Konsepti Ceren Oran’a ait olan sergilemenin performansında yine Ceren Oran yer alıyor. Ses de Nihan Devecioğlu, görsellerde Funda Gül Özcan rol alırken tasarimda Sigrid Wurzinger yer aliyor.

Funda Gül Özcan’ın barkovizyona yansıyan çizimleri ile başlayan sergileme daha sonra Ceren Oran’ın performansının eklenmesi ve en son Nihan Devecioğlu’nun sesinin performansa eşlik etmesiyle devam ediyor.  Materyal kullanımı olarak toprak tercih edilen performansta, tema olarak topraksızlık-evsizlik(daha geniş anlamıyla yersizlik-yurtsuzluk) işleniyor. İzleyiciler tarafından beğenilen performans uzun süre alkış aldı.
Sergileme sonrası sanatçılar seyircilerle bir söyleşi yaptı. Farklı coğrafyadan gelen sanatçılar, nasıl tanıştıklarını ve bu çalışmada birlikte yer almaya nasıl karar verdiklerini anlattılar. Daha sonra oyun ile ilgili konuşan katılımcılar özellikle Ceren Oran’ın kendi kimliğini unutmadan evrensel bir çalışmaya imza attığına vurgu yaptılar.
Festivali merak eden sanatseverler aşağı linkten takip edebilirler.

http://www.acornerintheworld.com/

Hüseyin Erdoğdu / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla