Galata’da Sıra Dışı Bir Takibe Hazır mısınız?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Artı, Türkiye Tiyatrosu’na deneysel anlamda yenilikler katan farklı bir grup. Tiyatro sahnelerinin pek alışkın olmadığı tarzda üretimler gerçekleştiren grup üyeleri, yenilikçi tiyatronun öncüleri konumundalar. İç içe, Metis ve Sesler derken Bir Takip Oyunu bu sezon içinde grubun başarısını katlayan önemli bir proje. Ufuk Tan Altunkaya’ nın yazdığı Mabel Matiz’in müziklerini bestelediği oyun, Galata’nın bakir sokaklarında sizleri düşsel bir yolculuğa çıkarıyor.

Oyun, İstiklal Caddesi’nin bittiği yerde Tünel’in girişinde başlıyor. Gizemli bir müziğin yönlendirmesi ile sokaklara koyulan seyirci, sadece kendisi Galata’nın birçok sokağını geziyor. Bu gezme esnasında yaşadıkları büyük gizemler oluşturuyor. Durduğu her istasyonda anlatılan masalsı öyküler ve bu öykülere renk katan insanlar kişinin yaşamındaki önemli parçaları oluşturuyor.

Takip, insana bakmakla görmek arasındaki farkları anlatırken, içinde yaşadığı dünyayı başka pencerelerden izleme şansı sunuyor. Kim olduğunun farkında olmayan yığınlar… Çevresini görmeden yaşamaya devam eden bireyler… Oyun özellikle toplum içinde yerini belirlemekte sıkıntı çeken insanlara kılavuz konumunda. Seyirci eline aldığı her kesede elde ettiklerini biriktirirken, takip etmenin dayanılmaz heyecanı içerisinde bilinmeyeni keşfetmek istiyor. Bu keşif sanıldığı gibi kolay değil.

Cinsellik, elde etmek, mükemmel insanı aramak, aldatılmak, sevgiden yoksun bireyler, yalnızlık ve acı çekmek oyunun genelinde seyirciye sunulan duygular. Bu duyguları yaşarken sadece seyirciye özel bir konsept oluşu gerçekten şaşırtıcı. Anlatıyı süsleyen müziklerinde her duyguya göre değişiklik göstermesi konuyu daha bir anlamlı kılıyor.

Aslı Özdemir, Betül Altındal, Didem Kaplan, Ece Bircan Evran, Fehmi Öztürk, Filiz Polat, Melis Avçil, Nermin Koçak, Onur Cenk Balçık, R.Özgür Altun, Şennur Orta, Utku Aslan oyunda görev alan oyuncular. Dans ederek estetik güzelliği ile oyununun hemen başında insanı sarhoş eden karakterden tutun da seyircisine iki yudum kanyak ikram eden sarhoşa varana dek tüm ekip birbirinden başarılı. Varoluşçuluk ve tasavvuf duygularının insana yüklediği gizler altında sürüp giden konu, kişiyi bir başına bilinmeyene doğru sürüklüyor. Ufuk Tan Altunkaya ve ekibi tiyatro dünyasındaki alışılagelmiş tüm kalıpları yıkmakta kararlılar. Tüm dünyanın bir sahne olduğu gerçeğini unutmayan Tiyatro Artı, Bir Takip Oyunu’nda izleyicisini başka bir dünyaya doğru yolculuğa çıkarıyor. Sadece bir seyircinin katıldığı bu yolculukta sizleri birbirinden ilginç öyküler bekliyor olacak.

Son olarak grup Harbiye’de ‘Mekan Artı’ diye bir tiyatro sahnesi açmak için uğraş içersinde. Tamamen gönüllülük esasına göre herkesin katkı sunabileceği mekan için kişi başı 50 tl bağış kampanyası sürdürülüyor. İstanbul’un sahnelere ihtiyaç duyduğu bir dönemde böyle bir projenin başlatılmış olması mutluluk verici.

 Takip, 19 Haziran cumartesi Tünel’de izlenebilir. Oyuna katılmak için 0 212 236 54 29 no’lu telefona rezervasyon yaptırmalısınız.

 tiyatronline

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: Yaşam Kaya

Yanıtla