MDT’den 2010’un Son Prömiyeri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde yılın son prömiyeri, Modern Dans Topluluğu’nun “İçimizden Biri” adlı eseriyle gerçekleştiriliyor. Gösterim, Opera Sahnesi’nde Perşembe saat 20.00’da.

Modern Dans Topluluğu, “İçimizden Biri” adlı eseriyle Perşembe akşamı saat 20.00’de Opera Sahnesi’nde izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 1992 yılında kurulan Modern Dans Topluluğu 2010-2011 sanat sezonunda hazırladığı iki ayrı koreografi ile sahne alacak. “İçimizden Biri” ortak ismiyle sahneye taşınan “Olmazsa Olmaz” ve “Yaşam Ağacı” isimli iki ayrı koreografi izleyenlerle buluşacak. İlk eserin koreografisi Özgür Adam İnanç’a; müziği Emre Kesim, Bach, Marcello ve Vivaldi’ye; kostüm tasarımı Gazal Erten’e; dekor tasarımı Talat Ayhan’a; ışık düzeni ise Fuat Gök’e ait. Eser, alışverişle aramızdaki kuvvetli bağın parodisini yapıyor.

Neden durmadan alıyoruz

İkinci eserle ise “Neden alıyoruz? Neden durmadan, önlenemez şekilde, hiç ihtiyacımız olmadığı halde alışveriş yapıyoruz?” sorularının yanıtı aranacak. Eserin koreografisi Berk Sarıbay’a; müziği Joe Mc Coy ve Özgür Can Alkan’a; proje tasarımı ve metni Çiğdem İnan’a; kostüm tasarımı Gazal Erten ve Çiğdem İnan’a; ışık düzeni ise Fuat Gök’e ait.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.