Tiyatro Emekçisi Ali Aslan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Serkan Fırtına

Size Aydın’ın güzide tiyatro emekçilerinden Ali Aslan’dan bahsetmek istiyorum.

Bu kentte tiyatro sanatına kattıklarını ve özverili çabasını her geçen gün daha iyi gözlemlediğim Aslan’ın neden Direklerarası Seyircileri tarafından “Emek” ödülüne değer görüldüğünü daha iyi anlıyorum. Yaşına aldırmadan hala dekor taşıyor, sahneyi düzenliyor. Öğrencilerine örnek olmayı sürdürüyor. “ben oldum, ben rejisörüm” havalarında takılan tiplere onun yanında staj yapmalarını öneriyorum. Yetiştirdiği yüzlerce öğrencisiyle bir okul olabilmeyi başarabilmiş ender kişilerden birisidir.

 Son bir ay içinde biri çocuk oyunu biri gençlik oyunu ve ikisi yetişkinlere yönelik toplam dört oyununu Efeler Kent Konseyi ve Efeler Belediyesi işbirliği ile sanatseverlerle buluşturan Aslan, üretken bir tiyatro emekçisi. Taşrada tiyatro ile ilgilenmenin tüm zorluklarını fazlasıyla yaşamasına rağmen, imkânsızlıkları bahane etmeyerek bir sürü çocuğun ve gencin eğitimini sanatla buluşturarak çok önemli bir misyonu üstleniyor,  Aydın’da tiyatronun devrimciliğini yapıyor.

Efeler Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Eğitmenliği, Efeler Belediyesi Drama Eğitmenliği, Aydın Sanat Etkinlikleri Merkezi Derneği başkanlığı, Tiyatro Gazetesi Aydın temsilciliği ve Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Aydın temsilciliğini başarıyla sürdürmektedir. Aydın ve çevresinde tiyatro ile ilgili çalışma yapan okulların, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerine gönüllü olarak birçok destek sunan Aslan Aydın’da tiyatro denilince ilk akla gelen emekçilerden birisidir.

Aydın’a turne yapan bütün tiyatro emekçilerine her zaman destek olduğuna, bir sürü fedakârlıkla kimseyi mahçup etmemeye çalıştığına şahidim. Evini, yüreğini, sofrasını her zaman tiyatrocu yoldaşlarına açmaktan çekinmeyen güzel insanlardan biridir Ali Aslan…

Ülkenin her yerinde Ali Aslan’ların olduğunu biliyorum. Tiyatro sadece İstanbul sınırlarında yapılan bir sanat değilse ve Anadolu’nun renkli coğrafyası içinde hayat bulabiliyorsa onların sayesinde olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bizlere düşen görev Ali Aslan’ları çoğaltmak, onlara gereken desteği sunmak ve bunun yollarını aramaktır.

Tiyatro Gazetesi’nin Ocak 58. sayısında yayınlanmıştır.

 

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: Serkan Fırtına

Yanıtla