Bilkent Tiyatrosu’ndan Yeni Oyun: Si Bemol İntihar

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bilkent Tiyatrosu’nun yeni oyunu Sam Shepard’ın yazdığı “Si Bemol İntihar”, Türkiye ve Bilkent Tiyatrosu’nda ilk temsilini 17 Kasım’da gerçekleştirildi. Yönetmenliğini Jason Hale’ın üstlendiği oyun, Bilkent Tiyatro Bölümü birinci mezuniyet projesi olarak sergileniyor. Oyun, Bilkent Ana Sahne’de 25 Kasım ve 1, 8, 15 ve 22 Aralık’ta saat 20.00’de sahnelenecek.
ABD’li oyun yazarı Sam Shepard’ın erken dönem oyunlarından Suicide in B Flat/Si Bemol İntihar adlı oyun, bir piyanistin intiharının ardından evinin bulunduğu B katına gelen iki dedektifin bu olayı soruşturmasıyla başlıyor.
İlk defa 1976 Yale Üniversitesi’nde sahneye konan oyun o dönemden beri New York’ta ve ABD genelinde pek çok üniversitede sahneleniyor. Oyunun yönetmeni Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü Başkanı Jason Hale, oyunun bir postmodern tiyatro örneği olduğunu belirterek, “Oyunun yazarı Sam Shepard, dünyada Aç Sınıfın Laneti, Vahşi Batı, Aşk Aptalı, Gömülü Çocuk gibi psikolojik gerçekçi aile dramlarıyla tanınsa da, tiyatro yaşamına yazdığı deneysel oyunlarla atılmıştır. Shepard’ın 1970’lerde yazdığı erken dönem oyunları arasında yer alan Si Bemol İntihar, yazarın Avrupa tiyatrosundan Beckett ve Peter Brook etkisinde yepyeni formlar ve fikirlerden yola çıktığı postmodern boyutlar taşıyor,” dedi.

Bilkent Tiyatrosu hakkında
Bilkent Tiyatrosu, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşuyor. Nevin Ece Akkaya, Erk Şekercioğlu, Gökçe Taştan, Ege Tolga, Bora Uzunboy, Ferhan Vural’ın rol aldığı oyunun ışık tasarımı Yılmaz Ertekin, müzik performansı Zeynep Ezgi Yıldız tarafından gerçekleştiriliyor. 17 Kasım’da prömiyerini gerçekleştirecek olan oyun 18, 25 Kasım ve 1, 8, 15 ve 22 Aralık’ta saat 20.00’de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Ana Sahne’de izlenebilir. Oyunun biletleri bilet.bilkent.edu.tr’den temin edilebiliyor.

Paylaş.

Yanıtla