Şeyh Bedrettin Destanı İstanbul’dan Anadolu’ya Uzanan Yolculuğuna Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İlkay Akdağlı önderliğindeki “Canım Tiyatro” ekibinin yeni bir yorumla İstanbul’da sahnelediği, ilk iki gösterimi ile seyircisini kucaklayan ve büyük beğeni toplayarak ayakta alkışlanan, Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri “Şeyh Bedreddin Destanı” Aralık ayı boyunca önce İstanbul’da ardından da Bursa, Ankara ve İzmir’de sahnelenecek.

Türk Tiyatrosunun Duayen ismi Tuncel Kurtiz’in, 30 yıl önce “Günümüz İçin Bir Ayin” üst başlığıyla sahnelediği “Şeyh Bedreddin Destanı” adlı oyununu, Devlet Tiyatrosu oyuncusu İlkay Akdağlı, türküler, semahlar, ağıtlar, klasik ve özgün ezgilerle harmanlayarak, müzikal bir gösteri formunda yeniden yorumladı ve 17 Kasım tarihinde ilk gösterimini İstanbul’da gerçekleştirdi.

“Tuncel Kurtiz’in İzinde Günümüz İçin Bir Tören” üst başlığı ile önce Kozyatağı ardından da Kartal’da, İstanbul seyirci ile buluşan oyun, seyirciden tam not alarak Türk Tiyatrosuna yeni bir soluk getireceğinin ilk sinyallerini verdi. Gösterimlerine aralıksız olarak devam edecek olan “Canım Tiyatro Topluluğu” 4 Aralık Pazar günü Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahne’de ve 11 Aralık Pazar günü Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi’nde matine ve suare oyunları ile 4 temsil gerçekleştirecek.

Felsefesiyle hafızamızda yer eden İslam mutasavvıfı, filozof, kazasker Şeyh Bedreddin’in başlattığı halk isyanının, sonu idamlara varan trajik hikâyesini muazzam bir güzellikte anlatan ve “Canım Tiyatro” topluluğunun ilk profesyonel projesi olarak sahnelenen oyunda; çello-vokalde Sevgi Güleç, bağlama-vokalde Nur Öngün ve bendir-vokalde Hakan Sivlim görev alıyorlar.

İlk gösterim sonrası oyunla ilgili düşüncelerini dile getiren oyuncu İlkay Akdağlı, “Ustam Tuncel Kurtiz’den aldığım nefesle, hayalini kurduğum yolculuğumuza başlıyoruz. ‘Yârin yanağından gayrı paylaşmak için her şeyi’ cümlesi ile çıktığımız bu yol, İstanbul’dan sonra Anadolu’ya uzanacak. Önce Bursa ardından da Ankara ve İzmir’de dostlarla ve yol arkadaşlarımızla buluşmaya geliyoruz. Tüm sanatseverleri oyunumuza bekliyoruz” dedi

Şeyh Bedreddin Destanı 2 Aralık’ta Bursa DT Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde, 19 Aralık’ta Ankara DT Akün Sahnesi’nde ve 25 Aralık’ta İzmir DT Konak Sahnesi’nde seyircisi ile buluşacak.

Paylaş.

Yanıtla