Grammy Müzik Ödüllerinde Gazze’de Ateşkes Çağrısı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl 66’ncı kez düzenlenen Grammy Ödülleri, dün akşam gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Törende sanatçı Annie Lennox, sahneden Gazze’de ateşkes çağrısı yaptı.

En önemli uluslararası müzik ödüllerinden biri olan Grammy Ödülleri sahiplerini buldu. ABD’nin Los Angeles kentinde gerçekleştirilen ödül töreninde sanatçı Annie Lennox, sahneden Gazze’de ateşkes çağrısı yaptı.

Ödül töreninde geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren İrlandalı şarkıcı Sinéad O’Connor’a saygı duruşu sırasında sahneden O’Connor’un “Nothing Compares to U” şarkısını seslendiren şarkıcı, arka planda O’Connor’ın bir görüntüsü belirirken yumruğunu havaya kaldırarak “Ateşkes için sanatçılar. Dünyada barış” dedi.

Politik duruşuyla tanınan O’Connor da 1992 yılında Saturday Night Live isimli televizyon şovunda sahne alırken, Katolik kilisesinin din adamlarının çocuklara yönelik cinsel istismarına yaklaşımını eleştirmek için Papa’nın bir resmini yırtmasıyla gündeme gelmişti.

KIRMIZI HALIDA FİLİSTİN’LE DAYANIŞMA

Grammy töreni öncesi kırmızı halı geçişinde de birçok başka sanatçı da Filistin halkıyla dayanışma gösterdi. Boygenius üyeleri ABD Başkanı Joe Biden’a gönderilen ve çok sayıda müzisyen ve oyuncu tarafından imzalanan bir dilekçenin adı olan “Artists Call for Ceasefire Now/ Derhal Ateşkes İçin Sanatçı Çağrısı” logolu rozetler taktılar. Esperanza Spalding de kefiye giyerek Filistin’e desteğini gösterdi.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla