3. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali Bursa’da Başladı: Sahne Sırası İşçilerde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa Büyükşehir Belediyesi bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Festival “Hamiyet Bir Peyk Müzikali” ile 1 Mayıs günü başladı. Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen festivalde, hafta boyunca perde tiyatrocu işçiler için açılacak.

Tayyare Kültür Merkezi, Ekim Sanat Sahnesi ve Kafa Sanat Sahnesinde 2-8 Mayıs tarihleri arasında devam edecek festivale; Bosch, Oyak Renault, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Valeo, Tofaş, Doca Textile Tech, Ford ve Coşkunöz fabrikalarının tiyatro ekipleri katılacak.

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi 3. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali’ne ev sahipliği yaparak ve sonrasında da bu tür etkinliklerin artarak devam edeceği mesajını verdi.

“EMEKÇİLERİMİZ, KENTİMİZİN ÇELİK DİŞLİLERİDİR”

Festivalin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak söze başladı. Bozbey, “Fabrikalarda, tarlalarda, atölyelerde, inşaatlarda, kısacası yaşamın her alanında özveriyle çalışan emekçilerimiz, kentimizin çelik dişlileridir. Kültür ve sanat; bir toplumun gelişmişlik düzeyine işaret eder, bu sebeple asla ihmal edilmemesi gereken bir alandır. Bugün de işçi kenti Bursa’mızda, bizlere sanatın herkes için olduğunu gösteren bu anlamlı etkinlikte hep beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla